Bestuur NKKO

Voorzitter

Rien Brink 4e dan

Rien Brink heeft in de zeventiger jaren kennis gemaakt met Kyokushin karate tijdens zijn politieopleiding. Hij heeft les gehad van de vermaarde Sensei Martin Gravestein, docent zelfverdediging aan de Politie ME-school.

In 1978 is hij met Kyokushin gestart onder leiding van Frits Jaspers, een leerling van Jon Bluming in De Bilt. Deze Kyokushin dojo is door hem in 2001 overgenomen. 

 

Rien heeft sinds 2006 zitting in het bestuur, eerst als secretaris/penningmeester en de laatste jaren als voorzitter. Ook bekleedt hij de functie van Country Representative voor Nederland binnen de KWF.

 

Daarnaast is Rien internationaal scheidsrechter van de KWF.

Rien's drijfveer in het besturen van de NKKO is het verbinden van verschillende organisaties en mensen om zo het Kyokushin groter en sterker te maken.

IMG_8162_edited_edited.jpg

Penningmeester

Jeroen Zeegers 4e dan

Jeroen Zeegers is in 1986 begonnen met het beoefenen van karate. In 1992 werd hij eerste dan en inmiddels is hij 4e dan (2008). Na het behalen van zijn LMA diploma is hij in 2000 samen met zijn vrouw Kurai dojo begonnen in Waddinxveen. 

Jeroen is internationaal instructeur en heeft enige jaren de Jeugd wedstrijdselectie van de NKKO begeleid. Tegenwoordig is hij actief als scheidsrechter in binnen- en buitenland. 

Sinds 2019 ondersteunt hij Shihan van Kessel tijdens de katatrainingen op Papendal.


In  2019 is Jeroen gekozen in het bestuur en penningmeester van de NKKO. Hij vindt het belangrijk de financiële huishouding professioneel in te richten en zo te zorgen dat de ambitie van de NKKO waar gemaakt kan worden.

E52E5DB3-A26A-4935-92DD-73FFACAD4343_1_1

Secretaris

Paul Lorist 6e dan

Paul Lorist start in 1977 in de dojo van Shihan van Elten met Kyokushin. In 1986, vlak voordat hij naar de Koninklijke Militaire Academie gaat om beroepsofficier te worden bij de Landmacht, behaalt hij zijn eerste dan.

Vanaf dat moment begint hij ook met zelfstandig lesgeven in Kyokushin, eerst op de KMA om daarna in 1995 een eigen dojo te starten in Arnhem, Gouken Dojo. 

Paul heeft in die jaren zich als instructeur en als scheidsrechter verder ontwikkeld en reist nu veelvuldig naar het buitenland als instructeur en scheidsrechter. 

In 2019 is hij door het bestuur van de KWF tijdens het 52e zomerkamp op Papendal bevorderd tot zesde dan. 

Paul verzorgt binnen de NKKO de scheidsrechtersopleidingen en is het hoofd van het scheidsrechterscorps van de NKKO. Daarnaast verzorgt hij tijdens de maandelijkse trainingen op Papendal de technische (examen-)trainingen en is hij lid van de examencommissie.

Sinds 2015 bekleedt Paul de functie van secretaris in het bestuur van de NKKO. Hij vindt het belangrijk dat de kwaliteit van het Kyokushin in Nederland zich kan blijven meten met de rest van de  wereld. Daarnaast zet hij zich in om de Bushido normen en waarden binnen de NKKO levend te houden.

17B8FCEC-9D94-4568-8554-F1BB45DD57B7_1_1

Eerste lid

Gerard van Kessel 6e dan

Gerard van Kessel is in 1978 begonnen met Kyokushin en behaalde in 1985 onder Shihan Loek Hollander zijn eerste dan op Papendal. Vanaf dat moment is hij zich gaan richten op het lesgeven in zijn eigen dojo Yin Yang in het zuiden van Nederland. Zijn lesgeven is traditioneel waarbij het evenwicht tussen kihon, kata en kumite de rode draad vormt. Fysieke fitheid is voor Shihan Van Kessel vanzelfsprekend en is daarin een voorbeeld voor velen. 

Begin jaren 2000 is Shihan van Kessel regelmatig in Tunesië geweest om te fungeren als instructeur tijdens internationale seminars. Ook heeft hij een tiental zwarte banden afgeleverd waarvan enkelen door hem zijn  geïnspireerd om een eigen dojo te openen en zo het Kyokushin in Nederland  verder te verspreiden.

2018 was voor Shihan Van Kessel een bijzonder jaar. In dit jaar bestond zijn dojo Yin Yang dertig jaar en vierde hij zijn veertigjarig jubileum als Kyokushin karateka waarvan 33 jaar als zwarte band. In dit jaar is hij door Shihan Hollander bevorderd tot 6e dan.

Sinds 2011 maakt Gerard van Kessel deel uit van het bestuur van de NKKO. Hij verzorgt de maandelijkse katatrainingen op Papendal en is lid van de examencommissie. 

58C1B8B3-4F7D-4727-97F0-C4FE31E0FF8B_1_1