CORONA

Berichtgeving van het bestuur Van de NKKO

Als gevolg van de corona crisis zijn er in Nederland maatregelen afgekondigd waar we allemaal mee te maken krijgen.

Deze maatregelen kunnen we op de website van het RIVM lezen. Ook publiceert het NOC/NSF en de gemeente waar u traint, eigen/aanvullende adviezen op hun eigen website.

 

Als NKKO volgen we deze adviezen op. Dat betekent dat er vooralsnog tot en met 26 april geen trainingen en andere activiteiten worden gehouden door de NKKO. De aangesloten sportscholen zullen hun eigen leden over de maatregelen informeren die ze in hun eigen dojo nemen.

Voor wat betreft de activiteiten van de NKKO die in april gepland staan, is besloten deze niet door te laten gaan. Het zwartbanden weekend zullen we opnieuw plannen.

Inmiddels is bekend dat het Europees Kampioenschap in Polen niet doorgaat. We zullen de wedstrijd agenda opnieuw bekijken als de crisis voorbij is. Zo is het misschien nog mogelijk in de tweede helft van 2020 deel te nemen aan een aantal toernooien. In elk geval staat het KWF WK in november in Krakau nog steeds op de agenda.

De activiteiten in mei en daarna laten we staan zodat we op basis van de ontwikkelingen daarover goede beslissingen kunnen nemen. Of het 53e Zomerkamp op Papendal doorgaat en in welke vorm, zullen we voor een 8 juni bekend maken.

Natuurlijk is het verstandig zelf lekker door te trainen en te zorgen dat als we straks als alles achter de rug hebben, met elkaar weer fit aan de slag kunnen.

 

Het bestuur van de NKKO

 

OSU.

UPDATE 2 februari 2021

Als gevolg van de corona crisis zijn er in Nederland maatregelen afgekondigd waar we allemaal mee te maken hebben. 

Deze maatregelen kunnen we op de website van het RIVM lezen. Ook publiceert het NOC/NSF en de gemeente waar u traint, eigen/aanvullende adviezen op hun eigen website. Als NKKO volgen we deze adviezen op.

 

 

Ik het kort komt het er op neer dat: 

 

 • Alle bestaande hygieneregels zoals deze van kracht waren om te kunnen sporten, nog steeds gelden.
   

 • Dat er alleen buiten gesport mag worden.
   

 • Trainen onder de 17 jaar is onverkort mogelijk zonder beperkingen met een minimaal noodzakelijk aantal begeleiders.
   

 • Vanaf 18 jaar:

  • Er kan alleen zonder contact buiten worden getraind en op 1,5 meter afstand van elkaar in groepjes van maximaal twee sporters die onderling ook weer 1,5 meter afstand houden. (exclusief trainer)

  • Toeschouwers zijn niet toegestaan. 

 

De centrale trainingen tot en met februari gaan niet door. Op het moment dat de trainingen weer beginnen gaan we kijken of we extra centrale trainingen inlassen.

 

Al met al is het teleurstellend dat het zo gaat maar voor de veiligheid en gezondheid is het belangrijk deze regels te volgen. Het positieve is dat we in elk geval allemaal kunnen blijven sporten. 

 

We wensen jullie allemaal sterkte de komende tijd.

Stay safe, stay healthy, stay Kyokushin

Het bestuur van de NKKO

 

OSU.