0C9769C7-14FD-4B6B-9A2D-0EE715BADFE1_1_2

 

Barendrecht 16 februari 2021

Osu,

 

Een jaar voorbij zonder onze Shihan Loek, mijn allerbeste maatje en super lieve man.

Een jaar van pijn en prachtige herinneringen. Herinneringen die niet in de laatste plaats zijn gemaakt door ons karate.

Ik luister graag naar de verhalen over wat Shihan Loek voor veel karateka’s heeft betekend, maar vergeet nooit dat jullie ook heel veel voor Shihan Loek hebben betekend.

5ABA321D-223C-46BF-9E89-DB23F9F76010.jpe

Dit is

Wat jullie bijvoorbeeld gedaan hebben voor de Shihan met de Flash mob op zijn 80e verjaardag is moeilijk in woorden te vatten. “Ongelooflijk trots” en “tot het diepst geroerd” zijn woorden die zijn gevoel het best benaderen. “Die “jongens” houden echt van mij!” was wat hij zei, met tranen in zijn ogen. Een groter respect hadden jullie hem die dag niet kunnen geven! Shihan Loek heeft deze dag tot het eind gekoesterd.

Velen van jullie heeft hij heel diep in zijn hart gesloten en dat is ook waarom hij het Kyokushin zo fel met hart en ziel beschermde, streng maar ook liefdevol en niemand vergetend.

Liefdevol, ook op moeilijke momenten. Zo belde hij Edwin van Trooijen op de avond voor zijn overlijden. Samen hebben ze gehuild omdat beide niet goed wisten wat te zeggen. Maar ook het uitreiken van Jack van Gils zijn zwarte band raakte hem diep.

Zo zijn er vele verhalen en gebeurtenissen die Shihan Loek maakten tot wie hij was. Streng in het Karate maar bovenal medelevend en oprecht.

De echte diepe vriendschap die Shihan Loek mocht ontvangen toen het voor hem allemaal wat moeilijker ging, heeft hem en mij, enorm gesteund.  Dit is waar het uiteindelijk allemaal om gaat in het Kyokushin en het leven.

Trots ben ik op zijn prachtige uitvaart die we samen met familie, vrienden en karateka`s aan hem hebben kunnen geven. En ik ben heel trots op ons mooie monument op jullie Shihan en onze Loek zijn rustplaats. 

Familie, vrienden en ik missen onze lieve, vrolijke, zorgzame en ondeugende Loek nog elke dag. Als ik nog iets tegen Loek zou kunnen zeggen is het: Dank je wel dat ik je zo mooi mag missen.

Dank vanuit het diepst van mijn hart voor jullie vriendschap en steun.

Adriana Hollander

paragraaf. Klik hier om je eigen tekst toe te voegen.