top of page

NKKO

Nederlandse Karate Kyokushin  Organisatie

De NKKO in Nederland is de oudste en grootste Kyokushin organisatie en is lid van de KWF. Alle aangesloten sportscholen worden geleid door instructeurs die een opleiding tot leraar martial arts hebben gevolgd. Dit is een door de NOC/NSF geaccrediteerde opleiding. Onze sportschoolhouders/leraren zijn allemaal minimaal tweede dan en internationaal gegradueerd.  

 

De NKKO verzorgt meerdere malen per jaar bijscholingen voor alle zwarte banden en leraren. Daarnaast is er minimaal 8 keer per jaar een bondstraining op Nationaal Sportcentrum Papendal die gratis toegankelijk zijn voor alle leden van de NKKO.

Tijdens deze trainingen wordt er lesgegeven in kihon, kata's en kumite. Voor Nederlandse karateka's die tijdens het zomerkamp op Papendal bondsexamen willen doen, is het verplicht minimaal vijf van deze trainingen bij te wonen. 

Naast het feit dat deze trainingen als examenvoorbereiding dienen, zijn deze trainingen ook bedoeld om te zorgen dat de kihon en de kata zoals vereist op eenduidige en overal op dezelfde manier binnen de NKKO worden beoefend. 

 

Het hoogtepunt elk jaar is het zomerkamp op Papendal dat traditioneel rond het tweede weekend van juli wordt gehouden. Tijdens het zomerkamp worden bondsexamens afgenomen vanaf eerste kyu tot en met vijfde dan.

Door te trainen bij de NKKO een aangesloten sportschool weet je zeker dat je het echte Kyokushin onderwezen krijgt zoals Sosai Oyama dat heeft bedoeld​.

bottom of page